ponta

Am ales să nu prea scriu despre politică, nici nu mă pricep, nici nu mă interesează, m-am obişnuit cu gândul că va ieşi Ponta preşedinte şi ne vom întoarce în epoca Năstase, e ok.  Apoi pentru că politica stârneşte nişte pasiuni şi discuţii mai idioate decât alea despre fotbal.

Dar am avut o discuţie mai devreme cu cineva care mi-a spus că ştie deja cu cine votez, că a văzut că am dat like pe facebook paginii respectivului candidat. Am ridicat un pic din sprânceană şi am încercat să-i spun că nu are nici o legătura un like dat pe facebook cu optiunea mea de vot. Am dat like doar pentru că sunt curios să aflu informaţii, să văd ce face persoana respectivă, nu neapărat că voi şi vota cu el.

Oare asta e percepţia? Ca like-ul e obligatoriu vot?

Nu, nu e. Nu are nici o legătură. Eu am 230 de prieteni care au dat like paginii lui Ponta. Ştiu sigur că unii dintre ei, pe ăia pe care îi cunosc destul de bine au altă opţiune politică, dar îl urmăresc pe VVP doar să vadă ce mai face, ce  mai comunică. Atât.

Aşa că hai să ne stăpânim un pic entuziasmul şi pornirile justiţiare împotriva celor care dau like unei pagini sau alta.  Un vot e un vot, un like e un like, nu se poate face conversie sau paritate între cele două.