Pe 6 decembrie avem votare

Articol din categoria: andreiu

Cu accent pe „avem”. Înțeleg, nici pe mine nu mă atrage în mod deosebit nimeni, am zis de multe ori că de data asta nu voi mai vota împotriva cuiva, nici răul cel mai mic, ci fix pe simpatie.

Din păcate, nu pot să nu realizez că USRPlus au devenit răul cel mai mic, din alternativa adevărată care se preconiza a deveni acum 2 ani. Aia e, răul mai mic nu mai votăm.

Pe de altă parte, nu vreau să mai ies în stradă în plină iarnă pentru nimeni. Nici pentru statul de drept, nici pentru justiție, nici pentru clasa politică, nici pentru nimeni.

Dar, pe de altă parte, nu vreau să avem iarăși situația unei majorități absolute pentru PSD, din nou, cu care să facă ce vrea prin parlament, pentru că nu li se poate opune nimeni.

Nu vă zic cu cine să votați, dar mergeți la vot. O prezență suficientă la vot ne poate asigura un echilibru relativ în parlament. O prezență scăzută ni-l aduce pe Ciolacu în rol de mare campion.

Să nu uităm că electoratul PSD este cel mai disciplinat, merge la vot fără să comenteze sau să conteste și votează trandafirii lui Iliescu fără să clipească!

Nu ne îmbulzim, mască de protecție, dezinfectant la noi, ținem distanța, dar votăm!

5 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Totodată prezenta mare la vot poate ajuta sa scapam cumva de udmr sau….ponta spre exemplu ?

    • #2 Comentariu nou

      dap, corect

    • #3 Comentariu nou

      De UDMR e foarte greu sa scapi, au avut grija sa-si aranjeze legea electorala sa se puna la adapost. Pragul alternativ, daca nu fac 5% la nivel national, e de 20% in 4 judete, ceea ce e usor pentru ei. Sunt 4 judete cu populatie maghiara peste 30% (6 peste 20%)
      https://ro.wikipedia.org/wiki/Maghiarii_din_Rom%C3%A2nia

  2. #4 Comentariu nou

    Eu ma duc sa votez, din simplul fapt ca nu mi-e greu. Am scoala peste drum, efectiv. E treaba de maxim 15 minute in cazul meu, din clipa in care ies de pe usa casei, pana ma intorc inapoi acasa.
    Si votez cu speranta ca, daca ajunge USR un partid mare, mai multi tineri vor avea curaj sa intre in politica, cu partide noi, oameni noi. Era normal ca la USR sa apara astfel de probleme, este singurul partid care a avut curaj sa sparga gheata si nu prea aveau cum sa reuseasca singuri, fara sa intre in groapa cu porcii. Mai ales intr-o tara ca Romania, unde e greu, ca cetatean, sa iesi din zona de confort si sa accepti un partid nou, care vrea schimbare.
    Ideea e ca, sunt totusi deschizatori de drumuri, cetatenii au inceput sa puna in balanta ideea de a vota un partid nou, de a incerca si altceva. Si asta ar fi benefic pentru cei care ar infiinta, pe viitor, partide noi.
    Asa cred eu, in naivitatea mea, acum… nu stiu daca e bine sau nu.

  3. #5 Comentariu nou

    Da, corporatiștii merg cu usr. Dacă-i întrebi de ce, nu stiu sa răspundă. Iarta-ma, dar după 30 ani, asta cu raul cel mai mic nu cred ca mai merge. Aici e politica nu parlament de călugări si maicutze. In condițiile astea, răul cel mai mic va fi tot timpul. Eu votez PNL. Doar si pentru ca au ținut tara asta pe linia de plutire intr-o perioada groaznica pentru cine a fost la guvernare. Atat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.