Sunteți de acord ca tot personalul medical să aibă prioritate la vaccinare, chiar dacă nu lucrează în spitale COVID?

Articol din categoria: andreiu

Am făcut un poll și pe twitter, acolo unde am opțiunea asta. Majoritatea răspunsurilor sunt pentru DA.

Așa e și normal, din punctul meu de vedere, ca toți medicii și tot personalul medical/sanitar să fie vaccinat sau să aibă prioritate la vaccinare, înaintea altor categorii de bugetari, de vârstă sau de nivelul de influență de pe internet.

Chiar dacă nu lucrează în spitale COVID, medicii pot reprezenta vulnerabilități în sistem și un medic asimptomatic poate face mai mult rău decât bine.

Pediatrii, medicii de la urgențe, personalul de pe ambulanță, medicii de familie, rezidenții, toți cei care au interacțiune cu publicul, ar trebui imunizat. Întâi securizăm prima linie de luptă apoi ne ocupăm de civili.

Sunt multe semne de întrebare cu campania asta de vaccinare, dar să nu începem o prigoană împotriva medicilor, că se vaccinează ei primii, pentru că numai medic nu ai fi vrut să fii în 2020. Am prieteni, medici, care sunt aproape de capătul puterilor. Nu au nevoie de încă niște plumb în ghete, pus de noi, civilii de pe canapea.

Photo by Markus Winkler on Unsplash

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Da!

  2. #2 Comentariu nou

    Sigur că da! Soția mea e pediatru și în octombrie a avut covid luat de la o colegă asimptomatică. Până au apărut semnele bolii la ea am luat și eu. Amândoi am trecut cu bine peste asta și poimâine se vaccinează, deși ar putea să stea liniștită o perioadă (și-a făcut titrul de anticorpi când a donat sânge și era foarte mare). Mama ei care e cadru medical în spital suport s-a vaccinat ieri și nu are efecte secundare la vaccin. Ăsta e doar un exemplu de ce ar trebui să fie vaccinați cu prioritate.

  3. #3 Comentariu nou

    Eu cadrele medicale le-as fi vaccinat nu doar prioritar, ci si obligatoriu. Nu poti sa fii in profesia asta, cu juramantul lui Hipocrat depus, si sa refuzi vaccinul, avand contact cu si punand in pericol zeci-sute de oameni zilnic.

  4. #4 Comentariu nou

    „Crecă” glumiți…
    Ați uitat deja de „medicii-eroi” care nu se uitau la pacienți decât după ce-și simțeau buzunarul mai greu cu niște plicuri? Asistentele care nu schimbă așternuturile decât dacă-s plătite? Brancardierii care așteaptă bani? Chirurgii, cât mai specializați, care nu operează decât după ce-s „unși” ca lumea cu mii și mii de lei?
    Pe-ăștia să-i vaccinăm, ca nu cumva să piardă ocazia de a mai lua niște bani de la amărâții care vin să se facă bine???

    Răspuns NU.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.