Vinovati pentru accidente?

Articol din categoria: atitudini

Vedem tot mai des ca pe sosele patriei au loc accidente mai mult sau mai putin grave care sunt provocate de soferi tineri, neexperimentati. Care ar fi cauza? E foarte usor de identificat motivele pentru care avem de-a face cu astfel de situatii. Primul dintre motive ar fi superficialitatea cu care sunt pregatiti in scoala de soferi. E tipic sa fim buni la teorie si sa ne omoare practica. Asta pentru ca e mai greu sa dai spaga la examenul teoretic, pe cand la traseu o rezolva instructorul cu o „mica atentie” pentru politist. Daca iei peste 21 la sala si la traseu nu confunzi acceleratia cu ambreiajul, e in regula. Te poti considera sofer. Rare sunt cazurile unde sa se pice la traseu. Stiu, o sa-mi sariti in cap ca exista. De acord, insa procentual vorbind, numarul nu are nici o relevanta.

O a doua cauza ar fi inconstienta parintilor, care din dorinta de a-si etala opulenta financiara le cumpara odraslelor masini de peste 100/150 de cai, de obicei cate un ursulet sau pisicuta, sa nu care cumva sa „se faca baiatu de ras”. Baiat care nici nu s-a obisnuit bine cu locul din stanga incepe sa goneasca pe strazi, ca deh, ce are sub capota ii permite. Au apus vremurile cand cel putin jumatate de an nu pupai altceva decat dacia veche a parintilor care te sleia de puteri cand trebuia sa faci o parcare laterala.

Bineinteles ca motivele de mai sus nu se aplica pentru toti soferii incepatori, chiar am intalnit si cazuri enervant de calme si prudente la volan in prima perioada de soferie. Ceea ce e si recomandabil, important e sa ajungi intreg la destinatie, chiar daca risti sa fii claxonat de experimentatii soferi grabiti ai patriei

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    eu cred ca principalele motive sunt terbilismul si superficialitatea cu care tinerii soferi trateaza viteza la volan. si ce daca i-a luat ta-su masina puternica? asta nu inseamna ca tre’ sa conduca cu viteza, nu? faptul ca esti zmeu la tine in gasca/cartier/oras, nu te face un sofer bun, iar daca iti place viteza, sigur o patesti. e pacat ca de multe ori mai implica si pe altii, nevinovati in accidente. poate solutia ar fi sa se construiasca piste, circuite, ca in alte tari, unde sa se intreaca intre ei, posesorii de bolizi. asa si-ar mai potoli setea de adrenalina si si-ar cunoaste si limitele lor, dar si ale masinilor pe care le conduc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.