Pe 24 iunie începe Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Articol din categoria: andreiu

Este a 29a ediție de festival, unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din lume, care se va desfășura la Sibiu între 24 iunie și 3 iulie 2022.

Pentu această ediție sunt aștepați 300 de participanți, pentru 575 de evenimente ce vor avea loc în 70 de spații de joc. Prețul biletelor este între 30 și 150 de lei, abonamentele online costa 400 de lei, și sunt peste 170 de evenimente cu acces liber – atât indoor cât și outdoor.

Dintre lucrurile interesante care se întâmplă anul ăsta, vă spun și că se vor organiza trei MasterClassuri cu mari coregrafi care sunt parte din FITS anul ăsta.

Rami Be’er, Noah Wertheim şi Gigi Căciuleanu. Sunt coregrafii din spatele Kibbutz Contemporary Dance Company, Vertigo Dance Company şi Romanian Dance Company.

Atelierele au loc pe 26, 28 şi 30 iunie, la diferite ore, iar accesul e gratuit. Dacă vă nimeriţi prin Sibiu în perioada respectivă şi aveţi chef să dansaţi, vă puteţi înscrie (dar va trebui să participaţi activ!).

Dacă vrei să explorezi programul complet și să-ți faci lista pentru spectacolele la care să participi, poți intra cu încredere pe site-ul evenimentului, în secțiunea dedicată.

Este o ediție ofertantă și pentru cei cu copii, care nu au răbdarea necesară unui spectacol indoor, prin multele spectacole de circ, muzică sau dans, care se întâmplă outdoor și unde puteți merge fără nici o grijă. La ultima ediție la care am participat am fost cu kiddo și am bifat cam toate spectacolele de circ. A fost pretty cool.

Dacă vreți să evitați traficul de valea oltului, există și tren direct spre Sibiu, face aproape 6 ore și costă cam 350 de biletul dus întors pentru doi adulți și un copil.

Tema acestui an este FRUMUSEȚE. Organizatorii s-au gândit că de asta avem nevoie după doi ani de pandemie și cu un război pe continent.

Prin urmare, alături de clasicul #FITS2022, mai există un #gasesteFrumusete

Sub acest semn-îndemn organizatorii își doresc să adune, împreună, tot ce e mai frumos și inspirational, indiferent că e imaginea unui apus, un gând sau experiența unui spectacol de neuitat, de-acum, la FITS și, de ce nu?, și după Festival.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.