Gandim inainte sa dam like?

Articol din categoria: mișto

O sa ma leg de doua articole aparute pe bloguri in ultimele zile. Unul e cel al lui Adrian Ciubotaru despre batutul a doi pusti la mall si al doilea este cel al Sabinei despre cum poti face inchisoare daca postezi ceva aiurea pe facebook. La primul nu o sa dau link din principiu dar va spun ca omul zice a plesnit doi pusti pentru ca faceau galagie la un film in mall. Maximum de masculinitate dovedit in spatiul public, probabil un act de teribilism masculin pentru a demonstra unei domnite ceva.

Sabina scrie pe blog despre niste cazuri in care poti face inchisoare pentru ca ai postat ceva aiurea pe facebook. Interesant articolul si stiudiul de caz, insa ce a scapat multora este ca Sabina a prezentat numai cazuri din strainatate si un caz ambiguu din Romania.

Legatura dintre cele doua speze este numarul de like-uri primite. In primul caz, daca as intreba personal  fiecare om care a dat like postarii pe facebook sau articolului de pe blog al lui Ciubotaru nu ar fi de acord cu astfel de manifestare. Mai mult, daca as reformula intrebarea in ” Ti-ar conveni ca al tau copil sa vina batut de la film?” raspunsul ar fi de o majoritate covarsitoare „NU”. Cu toate astea s-au dat multe like-uri, multe din partea unor oameni la care nu m-as fi asteptat.

In cazul al doilea, la Sabina, am vazut multe like-uri si comentarii atat pe blog cat si pe facebook.  Unele venite din partea unor oameni care activeaza in online.  Aici ma intreb daca acele like-uri s-au dat pentru ca articolul e bun, ceea ce e adevarat, sau doar pentru ideea in sine, aceea de a face puscarie pentru ca ai scris ceva anapoda pe  facebook. Daca e pentru idee in sine, tin sa precizez ca in Romania nu poti fi judecat pentru ce postezi online. De asta avem interlopi care isi pun filmulete si poze pe net, in timp ce ei sunt urmariti international. Poti fi doar sanctionat daca incalci vreun paragraf al vreunui regulament de ordine interioara. Daca gresesc, va rog sa ma corectati.

Intrebararile mele sunt: gandim cand dam like unei chestii? o citim macar? dam like doar pentru a fi „acolo”?

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Exact la ceva asemanator meditam zilele anterioare… Mă bucur să văd că și tu te întrebi cată rațiune pun oamenii în a da ,,like,, pe FB!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.