Târg, piaţă, talcioc sau ce o fi fost, la Universitate, pe Edgar Quinet

Articol din categoria: ca la noi

În weekend am trecut pe la universitate. Am rămas surprins de modificările făcute de primărie la fântănă, de cum arată zona statuilor, acum de când e gata parcarea subterană, s-a mai schimbat un pic aerul centrului. Dar când am trecut pe lângă universitate, am văzut trotuarul de pe edgar quinet plin cu tarabe şi comercianţi, până la colţ cu academiei.

Aflu că era o piaţă volantă, amenajată de primărie, pentru a da ocazia bucureştenilor să cumpere una alta de sezon. La nivel declarativ probabil, pentru că nu am văzut nimic special faţă de piaţa crângaşi sau oricare alta. Ce m-a  deranjat pe mine este chiar locul unde au decis să amplaseze piaţa. Fix lângă peretele Universităţii? Nu mi se pare deloc un spaţiu potrivit.

Universitatea nu e loc de trocuit legume, cel puţin, nu în viziunea mea. Ar trebui totuşi să arătăm un pic de respect pentru, poate, cea mai importantă  instituţie de învăţământ din ţara noastră.

Mă întreb oare dacă pe lângă Sorbona, Harvard sau Oxford putem vedea şiruri de cârnaţi sau putini cu brânză aşteptând cuminţi să fie cumpărate de cineva.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Am aceeasi parere. Trec pe acolo si ma apuca furia cand vad miere, haine de blana, cartofi, ceapa si gogosari in coltul Facultatii de Matematica. Ma surprinde stupizenia primariei dar si lipsa de reactie a …nu stiu…studentilor, cadrelor universitare…E 2018 si tarabele sunt tot acolo…Suntem atat de inapoiati. Din toata zona aceea nu se gaseau alti 50 de metri pentru tarabele taranilor…Si de fapt cam cat de mult era nevoie de o.piata acolo? Langa Capsa? Locuitorii stiau unde sa se duca la piata. Centrul avea un alt statut. Intre timp Universitate=Ramnicul Sarat, Obor etc. Imi e rusine de cate ori trec pe acolo…si imi e rusine ca mai vad si cumparatori.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.