Sa fim solidari cu statul!?

Articol din categoria: ca la noi

Am gasit pe Mediafax o stire care spune ca de la 1 aprilie se va scumpi energia electrica cu 1,8 lei la 100kW consumati. Suma nu este una de nesuportat, insa ce m-a frapat este motivul pentru care apare aceasta crestere de pret: „un cost suplimentar pentru pentru sprijinirea productiei de energie in unitati de cogenerare de inalta eficienta”. Deci noi trebuie sa finantam modernizarea unitatilor de productie a energiei electrice.

De ce? Pe noi nu ne-a intrebat nimeni. Nu stiu sa se fi facut vreun sondaj in randul consumatorilor in care acestia sa fi fost intrebati. Mie imi suna a japca treaba asta. Nu cred ca sunt eu obligat sa finantez dezvoltarea unor agenti economici care tin de stat. Deja o fac, platind taxe si impozite.

Si daca tot se recurge la astfel de practici, de ce nu ar fi si invers? De ce statul nu m-ar sustine sa imi pastrez integritatea si sa imi asigur o conditie buna? Ca si exemplu, sa imi deconteze un control stomatologic la 6 luni? Ar fi echitabil, nu?

6 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    un partid de dreapta, cum avem acum la guvernare, sustine modernizarea sistemelor de stat, ba chiar privatizarea lor. cand acest lucru nu se poate/ nu se intampla il modernizeaza pe „spatele” cetatenilor. se vorbeste aici despre solidaritatea poporului cu statul, platim ca sa avansam in societate.
    un partid de stanga nu ar investi niciodata in infrastructura asta, dar ti-ar plati un control stomatologic la 6 luni.

    • #2 Comentariu nou

      ok, de acord cu tine, un pic de ideologie politica stiu. insa, mi se pare normal ca macar sa fiu intrebat daca sunt de acord cu masura asta. sigur as spune da, e ideea de principiu

  2. #3 Comentariu nou

    cum ar putea sa te intrebe pe tine, cetatean, daca esti de acord cu politica asta ?

    • #4 Comentariu nou

      EDUARD o data ce am votat un partid de dreapta inseamna ca suntem deacord cu politica lor! (Cu toate ca multi au votat fara sa stie care este politica unui partid de dreapta si cea a unui de stanga)…

      Si in Germania au scumpit multe produse in general cele alimentare pentru a ajuta modernizarea fermelor de acolo… asa ca nu va mai plangeti nu e doar in Romania!

    • #5 Comentariu nou

      pana una-alta, noi traim in romania. iar politica de dreapta sau de stanga exista doar in capul ideologilor ca tine, ca la ei toata politica se rezuma la „fa-te frate cu dracu pana treci podul”. sa nu crezi ca moare vreunul de grija ideologiei partidului sau a cetateanului de rand…important e sa mearga afacerile in continuare si sa faca bani pe carca noastra in timp ce noi ne certam si cautam explicatii pt iesirea din criza in care ei ne-au bagat cu buna stiinta.

  3. #6 Comentariu nou

    e romania, nu ma mai mira nimic!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.