Siguranță și încredere?

Articol din categoria: atitudini

Niște băieți de la poliție îl vânează pe un nebun venit din Suedia și-i iau numerele, talonul, permisul și-i fac dosar penal. Nici nu mai contează pentru ce încadrare, dacă și cât de relevantă este, ideea e că pentru poliția română, cel puțin din București, ăla era inamicul numărul 1.

Și da, miroase a ordin de partid venit via ministru de la o poștă, că nu suntem cu toții naivi. Nu mai dau nici un link, că n-am de ce, știe toată lumea povestea lui #muiepsd.

Jandarmeria se apucă prin victoriei să ia câte un protestatar pe sus, să facă baricade, să intre pe poziții de forță, cu cai în mulțime, cu gaze, să bastoanele pe lângă bătrâni de 100 de ani, tot la ordin de partid venit via ministru de interne. Și aici e la fel de clar, că nici aici nu suntem cu toții naivi.

Înțeleg, ordinele se execută, dar cum zice și Brylu aici, poate ar fi bine să fie și interpretate înainte, măcar trecute printr-un filtru al gândirii.

Serios acum, mai prezintă siguranță și încredere înstituțiile care chiar ele ar trebui să lucreze pentru apărarea și siguranța cetățeanului? Îți mai vine să reclami la poliție vreun infractor/interlop sau pe orice comite vreo ilegalitate, când poliția și jandarmeria se dau peste cap să execute ordinele lui Dragnea mai ceva ca un câine care execută aport?

Câți pași mai avem până la a fi ridicați de pe stradă pentru că ne manifestăm cumva, oricum, împotriva partidului unic și a conducerii iluminate a acestuia?

Vom ajunge să vorbim iar în șoaptă prin case, ascunși de copii ( că aștia mici îs mai fraieri și toarnă tot), vom deveni din ce în ce mai circumspecți când ne facem prieteni și vom trage draperiile când ne uităm la vreun film din vest, care arată cum e în democrație?

Cu siguranță, nu putem vorbi de încredere.

 

P.S: știu, nu ar trebui abordate astfel de subiecte pe blog sau în social media, că nu fac bine la equity și mai vine și untold pe capul nostru și influencerii trebuie să livreze acolo. Acum, cât mai au acces liber la youtube și la alte platforme decadente.

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    se putea rezolva mai elegant…trimiteau un boschetar sa-i fure numerele

    am inteles ca mai avea un set in portbagaj, dar cu alte cifre/numere… nu stiu cum e treaba asta. ca la masinile de nunta cu „proaspat casatoriti” varianta sverige

  2. #2 Comentariu nou

    Până la urmă Poliția Română a avut dreptate: http://www.mediafax.ro/social/scandalul-m-psd-suedia-a-anuntat-data-la-care-anuleaza-numarul-de-inmatriculare-personalizat-17376687
    Într-adevăr nu o putem bănui de operativitate, asta așa e. În situații de astea cel mai simplu este să te întrebi dacă numărul ar fi fost „MUIEKOVESI”. Cum ar fi reacționat lumea bună de pe interneți?

    • #3 Comentariu nou

      1. Nu poți să spui că poliția română a avut dreptate pentru că Suedia anulează numărul. Da, dacă ar fi luat plăcuțele după ce Suedia anula numărul și acesta nu mai era valabil, totul era în ordine.

      Să o faci înainte, fără bază legală(când aplici niște reguli abrogate nu se cheamă că ai bază legală și nici când în conferința de presă te faci că nu știi de modificări nu se cheamă că ești legitim), fără să dai proces verbal(deci fără motivație) și mai ales confiscând un permis de conducere și ducând un șofer la interogatoriu(ce să investighezi, bre și de când se ia permisul de conducere pentru plăcuțe de înmatriculare?), e abuz pe toată linia.

      2. Dacă individul ar fi avut numere de înmatriculare cu MUEKOVESI, ar fi primit înjurături de la tabăra nespălaților pe creier și laude de la tabăra postacilor de serviciu, căpușelor din sistem și fanilor antena, lucru normal de altfel.

      Ce nu ar fi primit însă, și asta e problema despre care vorbim, nu despre ce părere are fiecare despre un număr de înmatriculare, e un dosar penal abuziv și atenție nemăsurată a poliției române.

      Iar asta o știe toată lumea, că nimeni n-a fost luat în dubă că-l înjura pe Cioloș sau pe Kovesi sau spunea că Iohannis fură copii sau că Vlad omoară pacienți – ceea ce, când brigada psd povestește cum DNA-ul abuzează în dreapta și-n stânga politicieni curați și patrioți, e o dovadă cum nu se poate mai clară a puroiului mincinos din toată poveste asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.