Din când în când las mașina acasă și ducem copilul la grădiniță cu Uber sau cu Bolt. Doar că uneori este tariful dinamic, care face o cursă de vreo 12 lei să fie și 35, cum a fost în dimineața asta.

Așa că mă apuc și caut un Spark. Și am mers pe traseul casă – grădiniță – birou cu doar 22 de lei, față de 50 de lei, cât mi-ar fi luat uber sau bolt.

Asculți ce muzică vrei tu, nu radio ZU, dai aerul condiționat cât de tare vrei tu, poți vorbi relaxat cu copilul în mașină, ieși și mai ieftin.

Găsești mașini în tot orașul, le poți rezerva gratuit pentru 15 minute ( așa am făcut cât am lăsat copilul la grădi). E combinație acum, pe timp de vară, cât se circulă cât de cât ok în oraș.

Și dacă tot vorbim de transport alternativ, a mai mers cineva cu taxi? Am văzut ieri un taxi pe Ferdinand, cu client în spate, cu toate geamurile deschise, semn că nu exista aer condiționat. Fluturau toate apele pe ei, mi-am amintit de ce nu am mai urcat într-un taxi de câțiva ani.

Erau doar 43 de grade afară, credeam că odată cu serviciile de ridesharing s-au prins și taximetriștii de ce pleacă lumea la prețuri mai mari.

Revenind la Spark, e nevoie de permis de minim 1 an.

Și, ca să nu zică cineva că promovez Spark și nu marchez cu (P), mai există în București și Teleport și Citylink.

Dacă mai sunt și altele, lăsați link în comentarii.