Cumva târziu, având în vedere că am fost în industrie destul timp și cumva pot spune că sunt suficient instruit.

Doar că, până acum au fost super bune capsulele de la BeanZ, o cafea excelentă, nu am simțit vreodată nevoia de boabe, de french press/v60 sau alte hipsterisme acasă.

Noi suntem consumatori de cafea, dimineața, până plecăm la birou, una pe fugă, apoi în weekenduri, când avem timp să o savurăm.

Revenind, am făcut trecerea la aparat automat, cu boabe, după ce am primit cadou 2 kilograme de cafea de la Tchibo, care au un sistem mișto de resigilare a pungilor și nici cafeaua nu e tocmai rea, și nu aveam ce să facem cu ele. Plus că, dacă e moft, să fie moft până la capăt.

Așadar, am intrat pe beanzcafe.ro, am luat un EGO ( știu mașina asta de când se numea Tumbow), e nu foarte mare, nu e super gălăgioasă, știe să facă cafea scurtă/lungă/americano și apă caldă pentru ceai.

Cam atât. Fără artificii de spumă, fără capucinator, fără steamer. Simplu și eficient.

Avantajul la un aparat cu boabe este că nu mai depinzi de un singur furnizor de cafea, care să aibă capsule compatibile. Acum pot cumpăra cafea de oriunde vreau, de care vreau, fără constrângeri.

Și oferte de cafea boabe sunt cu nemiluita: BeanZ, doncafefresh sunt top of mind pe online, dar și în retailul clasic e plin de cafea boabe.

Cum iese cafeaua? Grozav.

Aparatul cel vechi, cu capsule, mă gândesc să-l iau la birou, să propovăduiesc cafeaua de la fermieri și către alți discipoli.