Nu comentez rezultate de alegeri, ce și cum.

Observ doar avântul pe care îl ia discursul anti occidental și la noi. Începem softcore, mai cu o aluzie, mai cu o chestie infiltrată în discurs, mai cu o nuanțare și, până la urmă, ajungem cu pași repezi spre discurs anti occidental, anti capitalism, anti chestii civilizate.

Să ne uităm un pic la primarul Firea, fecioara de voluntari, care iese cu un atac crâncen la adresa celor de la ENEL.

firea

 

Să sublieniem niște cuvinte cheie: bătrâni, copii mici, suferinzi, multinaționale, merge în București. Eh, astea sunt cuvinte cu o puternică rezonanță la analfabeții funcționali.

Toți se vor pune în spatele primăriței și vor vota PSD, pentru ca să le arate ei la „eștia care vrea să ne fure țara”. Le arătăm noi, le dăm noi cu șutu în cur, că noi suntem daci.

Bineînțeles, orice om care știe să se lege la șireturi singur, știe că primăria poate să le ia praful de pe tobă celor de la ENEL, că nu e moșia lui Pandele să gonească argații de acolo după propriul plac.

Dar hei, multinaționalele ne tratează ca pe țări de lumea a treia. Ceea ce n-ar fi neapărat departe de adevăr, dacă n-ar fi fals complet.

Pentru că, dacă analizăm la rece, ne putem da seama ( bineînțeles, în caz că nu suntem oligofreni) că de fapt primăria tratează multinaționalele ca pe entități de lumea a 3a. E de ajuns să mergi în Pipera în orice dimineață sau seara și să vezi.

pipera

Ia uite. Tratament de lumea a treia. Nimeni din primărie nu dă vreun ban pentru toți ăia care muncesc acolo și produc peste 50% din bugetul capitalei. Bani din care pune Negoiță panseluțe și Firea face festival pentru bităneasca.

Pentru că ăia de acolo, corporatiștii ăia din multinaționalele astea nasoale, nu reprezintă un target real pentru nimeni. Nici pentru Pandele, nici pentru Firea. Că nu votează acolo, deci nu are nimeni de ce să gestioneze corespunzător problema accesului în zonă.

Dar revenind la titlu. Atenție mare la discurs. Se va accentua partea asta anti capitalism, anti occident, anti multinaționale. E bine să fie totul aici, să fim patrioți, să primim ajutor social de la partid, să votăm cu cine trebuie.

Pentru că nu le mai merge așa în București. Acum avem vătaf, totul e sub control.