Nu sunt împotriva tehnologiei, vreau să am un copil care să crească cu tehnologia ca fiind o chestie nativă, nu să se trezească la 10 ani ca un sălbatic în lumea de afară, uitându-se la un televizor sau telefon ca la ceva extraterestru.

Am și spus acum ceva vreme, îți dai seama de progresul tehnologiei, când al tău copil dă swipe pe televizor la thumbnail-urile din youtube și se miră că nu se mișcă.

Cu toate astea, până acum, youtube era un loc destul de tricky, pentru că algoritmul lor, de la baby riky sau orice altceva educațional, în 5 clipuri te ducea la dani mocanu sau nu știu ce alt content de super calitate, mai ales pentru copii.

Așadar, salut cu entuziasm apariția aplicației kids și în România.

Localizarea YouTube Kids înseamnă, dincolo de meniuri în limba română, și un algoritm care are în vizor conținutul local, de la recomandări la rezultatele căutărilor.

Copii pot urmări aventurile personajelor preferate din desenele animate de la Cartoon Network România sau Boomerang România, asculta cântecele de la
TraLaLa sau Cantece Gradinita, învăța cu personajele BabyRiki sau cu Paxi, personajul creat de European Space Agency pentru a-i ajuta pe copii să descopere natura și universul.

Aplicația YouTube Kids este disponibilă gratuit și poate fi utilizată pe telefon, tabletă sau ecrane TV, utilizând Chromecast, Apple TV, console de jocuri sau televizoare smart.