Mă bătea un gând să plec la ai mei, la Brăila. Și zic să mă uit pe mersul trenurilor să văd dacă nu cumva s-a deblocat circulația și ajunge vreun tren până acolo, știind de la Elena că există o variantă deviată prin Focșani pe undeva. Draci, nici un tren nu circulă spre Brăila. De șosele am auzit cam același lucru, că sunt blocate sau impracticabile.

Nebunia cu zăpezile a început undeva pe la 1 februarie dacă nu mă înșeală memoria. Astăzi suntem în 19 și nu a mai nins de ceva zile. Autoritățile nu au fost în stare să bage două pluguri diesel ca să elibereze liniile de tren. Sau niște autospeciale să deblocheze șoselele. Așa cum ar fi normal. În schimb, CFR-ul a avut grijă să atragă atenția călătorilor care au stat vreo 60 de ore in tren la Făurei că ei sunt niște băieți atât de buni încât nu le solicită bani pentru kilometrii suplimentari parcurși.

Despre prefectul, președintele de consiliu județean și primarul din Brăila nu are rost să mai pomenesc. Nu sunt la prima demonstrație de incompetență deci nu pot emite vreo pretenție la ei.