Mda, suna porcos titlul, dar n-am gasit altul mai bun pentru articolul asta.
O sa vorbesc acum de barbatii care aleg sa-si bata prietenele sau nevestele in virtutea faptului ca ei sunt masculi alfa si pot face asta. O alta doza de coaieless ar mai fi injuriile, de genul „fa proasto” , „esti o vaca” si care or mai fi.
Dar sa revin la violenta. Trebuie sa precizez ca din start pica discutia despre relatiile in care femeile aleg un astfel de trai, stiind de la bun inceput ca se incurca cu cine stie ce infractor/interlop/peste etc, doar pentru niste plimbari cu BMW. Subiectul asta l-am abordat mai demult.

In momentul in care te afli intr-o relatie care nu mai merge, incepe sa scartaie sau de care pur si simplu te-ai plicitisit, nu e cea mai buna metoda sa te apuci sa lovesti fiinta de langa tine, oricat de mult te-ar enerva. Nu e ok din mai multe puncte de vedere, pentru ca nu se poate apara, pentru ca diferenta de masa corporala este net in favoarea ta, pentru ca forta ei este mult inferioara tie etc. Este mult mai barbateste sa ai curajul sa-i spui in fata care este situatia si sa incercati sa rezolvati problema cat mai elegant posibil. Asa e normal, pentru ca avem pretentia ca suntem oameni civilizati.

In momentul in care simti nevoia sa o „altoiesti” un pic, te sfatuiesc sa te iei la tranta cu peretele din fata ta. Daca dupa 3 pumni dati acolo, te racoresti complet de nervi si poate reusesti chiar  sa comunici cu respectiva.

E normal sa existe divergente, certuri sau neintelegeri intr-un cuplu. Nu e deloc normal ca toate astea sa se termine cu pumni si sange. Nici macar cu injuraturi. Si daca apelezi la violenta nu o sa castigi respectul nimanui, ba dimpotriva o sa fii cel putin ridicol.

Din pacate inca vad si aud despre astfel de exemplare, care ori isi injura ori isi bat partenerele. Dupa ce acestea ii parasesc se intreaba cu ce au gresit. Nu stiu, nu schimba nimic si asteapta sa vezi ce se intampla data viitoare.