Să îi spunem purgatoriu personal, prin care am trecut ca să-mi dau seama că tot la biroul de companie îmi e locul.

E un text scris la vreo lună după ce sărisem din barcă, dar poate folosi altora, ca un warning despre ce îi așteaptă  când vor să facă niște pași în lateral.

Da, rămâi fără niște cunoscuți, dar pot spune că o să câștigi niște prieteni, dacă ai norocul pe care l-am avut eu.

 

Când am decis să părăsesc organizația bine pusă la punct și locul de muncă sigur pe care îl aveam, printre zecile de mesaje cu „de ce?” „cum așa?” „credeam că ești happy acolo” am mai primit unul care mi s-a imprimat în memorie.

Suna cam așa: „ Dacă după ce nu mai ești client rămâi fără prieteni, să știi că te poți baza pe mine pentru măcar o bere” (Mister B,  prima e din partea mea)

Niciodată, cât am lucrat de partea bună a baricadei nu am pus prea mare preț pe prieteniile contextuale din industrie. Putem să-i spunem scepticisim, putem să-i zicem sociopatie, putem să o numim oricum, dar am considerat că nu trebuie să amestec foarte tare utilul cu plăcutul. D-aia cei mai buni prieteni ai mei nu prea au legătură cu mediul online.

Într-adevăr, au dispărut oameni din peisaj, pentru că nu mai prezint nici o oportunitate, dar era un risc asumat. Oricum nu aș fi avut prea mari tangențe cu ei și nu erau genul ăla care să te sune de Crăciun să îți ureze de bine.

Însă nu pot să nu remarc un lucru: în momentele în care crezi că pleci singur pe căi necunoscute vor apărea oameni care să îți dea un umăr pe care să te sprijini. La mine au apărut. Neașteptat de repede, nebănuit de unde. Acum depinde ce cauți și ce alegi să îți fie alături.

Joi am fost la prima prezentare în pitch a mea fiind în partea opusă. Mi s-au înmuiat picioarele de emoție.

Poate și pentru că am ajuns acolo datorită unor prieteni apăruți recent care m-au învățat că cel mai mare dușman al meu în momentul ăsta e frica. Dacă reușesc să înving asta, pot face orice.

Și asta încerc să fac.

Deocamdată nu am reușit să o înving. Nu știu nici dacă 50% din bătălie am câștigat-o. Dar am reușit să trec peste dilema de „cum ar fi dacă aș încerca ceva pe drumul meu?”

Acum e bine.

friends via dreamstime