Articolul este un guest post al unui cititor fidel, care a dorit să rămână anonim. Și nu e bully, sunt doar niște întrebări de bun simț. Enjoy!

Înainte era BINE să fii bărbat. Totul era masculin și asta ne definea.  BĂRBAȚI! Nu avea importanță că vorbeam despre muzică, de țigări, alcool, haine, femei. Cuvântul cheie era masculin. Puternic. Nivel maxim de testosteron. Ceva pe parcurs s-a dus dracului rău de tot.

Nu trebuia să fie vreun doctor în fizică, bărbatul, că să aibă parte de respect. Trebuia să fie el. Acum ne-am umplut de cocalari, de psedointelectuali care cred că dacă dau share la citate din Poptămaș e că și cum ar citi o carte. De șmecherași de internet, care în viața reală sunt pisicuțe. Noile generații de bărbați nu își mai asumă acest lucru. Nu își mai asumă să fie BĂRBAȚI. Sunt niște hybrizi, care au înțeles complet greșit egalitatea între sexe. Trebuia să respecte mai mult femeile, nu să devină femei.

Bărbat, educat și bine crescut. Clișeul trecut, despre bărbatul care deschide ușa iubitei sale. Acum iubita deschide ușa deoarece bărbatul e prea ocupat să își editeze selfie-ul înainte de a-l urca pe Facebook, Instagram, Snapchat, Ello, Twitter, Tinder și Hi5. De ce și-ar face un selfie? Pentru că tocmai ce a fost la salon să se penseze și să își facă manichiura. La coafor nu a ajuns, de abia mâine are programare să își facă niște șuvițe blonde.

Acel bărbat care știa să iasă să bea cu prietenii în oraș. Își asuma că se va întoarce dimineața, amețit bine. Dar peste niște ani, la o petrecere restrânsă, are ce să povestească ălora mai tineri. Acum bărbații se văd la câte un Aperol Spritz, la  vreun eveniment de “socializare” sau cum rahat se mai cheamă. Ah, da, iar de fumat, fumează niște slims-uri mentolate. Ca să nu miroasă urât. Era să uit: iese la Aperol dacă are voie de acasă. Dacă nu are voie, vine însoțit. Să fie totul transparent.

Acel bărbat care știa să agațe o femeie și să o și satisfacă acasă sau pe unde apuca. Acum se agăță pe Tinder sau pe rețele de socializare cu replici de doi lei. Acele replici la care fetele încep și râd isteric. Bine, nasol e când ele pun botul. Atunci se merită reciproc. Avem bărbatul căruia îi plătește iubita concediile, că el e un papă lapte.

Nasol este și la haine. Probabil cel mai nasol. Da, am început și noi bărbații să ne aranjăm, să mai punem și noi o cămașă și un sacou, când avem chef. Ca nu mai purtăm pantalonii lui bunicu’ sau paltonul rămas moștenire. S-a crescut cu imaginea promovată de filmele americane și nu numai, cu masculul alfa într-o jachetă de piele și fumând un Malboro. Nu mai vorbim de actorii care ni l-au adus pe James Bond pe ecran. Ce au făcut unii bărbați? S-au transformat în niște prințese, epilate pe picioare și fund, cu tricouri mulate decupate pe juma de piept, purtând niște blugi furați de la raionul de femei (intitulați fashioneste “skinny jeans”).

 

Din când în când mai avem asemenea reușite sociale:

barbat

De ce? Ce dracu s-a întâmplat între timp?

 

real man via dreamstime