Am fost curios să văd cât zahăr este într-o felie de lapte, de la Kinder. Produs destinat copiilor.

8.3 grame din 28 de grame de produs total. Asta înseamnă 29% . Am pus zahăr în cântar pentru comparație. Sau vin cam 2 cuburi jumătate, dacă vreți să calculăm în cuburi.

Mi se pare incredibil de mult, incredibil, să ai o treime din produs doar zahăr, știind că zahărul este unul dintre cele mai nocive chestii pe care le poți da, care dă dependeță urâtă, care face mai mult rău decât bine.

Recomandările medicilor spun că un copil între 2 sau 18 ani nu trebuie să bage mai mult de 25 de grame de zahăr în fiecare zi. Dar zahărul ăla se ia și din fructe și alte alimente.

Consumul excesiv de zahăr poate conduce la obezitate, diabet, boli cardiovasculare și multe alte chestii urâte. Și mai ales la copii nu ar trebui să se întâmple toate astea.

Nu suntem părinți absurzi, care să nu dea deloc zahăr sau dulciuri copilului, îi dăm, inclusiv chestii de la kinder, cum ar fi ouăle, pe care le luăm pentru jucărie și facem pe din două ciocolata, dar tot mi se pare incredibil de mult nivelul de zahăr pe care îl găsim în chestiile pentru copii.

Uitați-vă pe etichete doar, de acum.

Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash