Se tot discută aprins de o lună încoace dacă ar trebui făcute petiții și interzise petardele și artificiile de Revelion, pentru că fac gălăgie și sperie potăi și pisici. Cu petardele sunt de acord, că reprezintă pericol și pentru copii și cei care le manevrează în stare de ebrietate, dar cu artificiile nu am nimic, dimpotrivă.

Nu putem anula orice prilej de bucurie, doar ca să zicem că am anulat ceva, că nu mai este conform cu normele alintaților moderni, care vor doar carantine și dictaturi militare.

Dar, un mare DAR aici, la ce aș interzice eu, dacă aș fi dictator, ar fi vânzarea oricărui fel de băutură la sticlă de sticlă, mai ales în luna decembrie. Bere? Vin? Tării? TetraPack e soluția pentru un popor de primate care acum fac cunoștință cu asfaltul și curentul electric.

Pe 1 ianuarie, fără excepție, nu există scară de bloc în fața căreia să nu fie cioburi. Nu există trotuar fără cioburi. Nu există piață publică care să nu fie plină de cioburi de sticle de șampanie ( spumant, mă rog) sau de bere.

Este îngrozitor. Pentru animale, pentru copii, pentru adulți, care pot călca într-un ciob din ăla mare și se pot tăia relaxați. O sticlă zdravănă pătrunde lejer printr-o talpă de orice încălțăminte care nu e bocanc sau trek.

Chiar și pentru mașini, pentru că pe 1 ianuarie numai o pană nu vrei să ai, mai ales cum mașinile noi nu prea au roată de rezervă.

Așadar, dacă nu poți educa hoardele de cimpanzei care dau cu sticle de pamânt, hai să scoatem sticlele din ecuație. Ambalaje Tetra, ca să nu umplem lumea de pet-uri.

Ah, și aș interzice și boxele alea cu care ne-au colindat. Ai plecat cu boxa printre blocuri? Amendă pentru profanarea valorilor naționale.

Să avem un 2022 relaxat, îmbelșugat și cum ne dorim.