Vorbeam ieri cu Sorin pe twitter despre care ar fi compania romaneasca cu cel mai mare grad de nesimtire in ceea ce priveste relatia cu ai sai consumatori. El se intreba daca exista ceva care sa depaseasca nesimtirea celor de la Enel.
Eu zic ca cei de la CFR sunt cu mult mai nesimtiti. Cu Enel-ul pana acum nu m-am ciondanit, insa am auzit destule despre ei incat sa pot emite o oarecare parere.

Asa ca am intrebat si eu pe twitter. Am primit 24 de raspunsuri, din care statistica a fost urmatoarea:

RDS

8

UPC

4

CFR

3

ENEL

2

VODAFONE

2

METROREX

1

Am facut si un poll unde va invit sa aruncati cu votul impotriva.Diferenta pana la 24 o reprezinta raspunsuri de genul, „Statul Roman, Basescu” si alte institutii sau persoane responsabile cu nesimtirea in acceptiunea consumatorului de retele sociale.

Asa cum este normal, consider ca este de bun simt sa`mi si argumentez votul pentru pozitia de „cea mai nesimtita companie”.
Despre  CFR nu pot spune decat ca  este una dintre companiile de stat pe care le-as inchide fara sa clipesc. Pentru ca numai la noi se poate ca viteza de deplasare sa fie in 2011 mai mica decat era in 1930, numai la noi dispar intarzierile prin marirea graficului si al timpului in care trebuie parcursa distanta respectiva. Am exemplul personal, Braila-Bucuresti. In 4 ani au crescut timpii de vreo 3 ori. De la 3 ore s-a ajuns la aproape 4.  Si pretul biletului, evident ca a crescut proportional.

Pe langa faptul ca nu fac nimic, in afara de mult laudata linie Bucuresti-Constanta, nu investesc in infrastructura, vagoanele desi sunt renovate de curand au mari probleme, mai ales cu aerul conditionat si asa mai departe. De despagubiri nici nu mai are rost sa aducem vorba. Daca trenul iti intarzie si pierzi vreo legatura nici macar de un „Ne cerem scuze” nu ai parte. Soarta, pleci cu urmatorul. Scuze in schimb, dintre cele mai penibile: daca e vara, se dilata sinele, daca e iarna se contracta si trenul merge prost. In Japonia, Franta sau Germania nu or varia temperaturile intre anotimpuri?

Asa ca, din punctul meu de vedere, CFR este de departe una dintre cele mai nesimtite companii din Romania.