În primul rând trebuie să spun că nu dau doi bani pe campania asta din Bucureşti. Nici nu ştiu cine, unde candidează. Doar de Oprescu, Prigoană şi Nicuşor Dan la generală ştiu. Despre primii doi habar nu am ce au facut, ce au promis şi cum speră că vor câştiga alegerile locale. Personal, eu cred că Oprescu va pleca de la Primăria Generală când o să vrea el. A tăiat destule panglici şi a fost prezent pe la suficient de multe evenimente încât să nu îşi mai facă griji. Nu contează că nu a început el acele proiecte, contează că a fost la locul potrivit.

Acum revenind la Nicuşor Dan. Mi se pare dubios cum a targetat un public relativ greşit: hipsterii şi nostalgicii după monumente istorice. Problema majoră este că, cel puţin din cunoscuţii mei, mare parte a hipsterilor care îl susţin pentru postul de primar general, nu au domiciliul în Bucureşti, fiind studenţi veniţi din alte oraşe ale ţării. Prin urmare, se agită degeaba, creează doar o bulă de săpun care li se va sparge în faţă pe 10 iunie. Când, surpriză, vor afla că nu pot vota aici. Asta în primul rând.

În al doilea rând, mi se pare un pic suspect cum un om care se declară independent total, nesusţinut şi nefinanţat de nimeni îşi permite o campanie destul de agresivă, atât online cât şi offline. Este oraşul împânzit de materiale promoţionale cu el, se scriu zeci de articole pe bloguri, se organizează concerte de susţinere şi aşa mai departe. Toate astea costă. Nimeni nu te promovează pe gratis, mai ales în plină campanie electorală, când toată lumea ştie că e rost de scos nişte bani frumoşi de pe urma candidaţilor şi a partidelor.

Aşa că îmi rămâne numai să mă întreb de unde trebuie să spargă nişte voturi Nicuşor Dan şi de care parte a baricadei se află. Pentru că e clar că ceva nu e curat în toată campania asta.  Nu m-ar mira ca după alegeri să apară şi sursa fondurilor şi costurile reale ale promovării electorale, aceasta curată şi neprihănită.