SaptamanaVoluntariatului

Am aflat şi eu acum că săptămâna asta care tocmai se desfăşoară, nişte voluntari de la Orange merg zi de zi la biblioteca naţională şi scanează cărţi pentru a le trece în format digital. Lipsa cărţilor în format digital chiar este o problemă despre care discutam cu nişte prieteni mai acum ceva zile. Ţin minte când eram copil că mergeam cu taică-miu la biblioteca din Brăila şi mă minunam când vedeam poveşti pe casetă sau vinil. Începuturile audiobook-urilor de azi…

Da, e frumos şi boem să citeşti o carte fizică, tipărită pe hârtie care miroase a vechi, dar trebuie să conştientizăm că suntem în 2014 şi trăim în era digitală, vrând-nevrând.

Pentru că mi-a surâs ideea asta, am întrebat cam ce presupune munca asta, de digitalizare a unei biblioteci întregi. Nu am primit nici un răspuns, dar am fost invitat să vin într-o zi şi să experimentez pe propria-mi piele. Astfel, săptămâna viitoare, între 10 şi 14 noiembrie, pot merge la scanat de cărţi. Şi pot lua şi alţi oameni cu mine, pentru că o mână de lucru în plus nu strică niciodată. Şi aşa ne şi convingem de ce presupune munca unui bibliotecar şi facem şi o faptă bună.

Şi încă o chestie: primii 3 care se prind din ce carte e pagina mea de mai jos primesc nişte premii de la Orange. 😀

pagina carte