Mă amuză maxim cum văd că nu s-a schimbat nimic de când premierul Boc a spus că „și-a luat și el o tabletă, ca tot românul” până acum, când ministrul educației spune clar și răspicat că școala trebuie să continuie online, cursurile se țin pe zoom sau pe webex și nu trebuie să lăsăm pandemia să ne afecteze, bla bla bla.

Am văzut și la prieteni pe facebook aceeași întrebare, ce fac copiii care nu au laptopuri, tablete, smartphone-uri și ar vrea să învețe?

Cum ajunge mesajul educațional la ei?

Are ministrul educației vreo soluție și pentru copiii din comuna Chiobășești din județul Brăila, care poate nu au laptopuri cu i5 acasă?

În momentele astea îți dai seama de adevăratele diferențe dintre politicienii care ne conduc și situația de facto a României. Contactul lor cu realitatea e rupt de mult, probabil habar nu au cât costă o pâine, dar au soluții.

Ei habar nu au că din salariul minim sau din somaj tehnic nu poți lua nici măcar un laptop decent, cum are tot românul.

Din păcate, PNL și PSD aceeași mizerie, segregarea între clasele sociale continuă, protecție socială ioc, accent către educație din părți, nici o soluție, nici un program care să-i ajute.

Nici o mobilizare de la vreo companie de telecom, care să ofere niște 10Gb de trafic pentru educație, pentru copiii care nu au internet acasă, nimic.

Doar clefeteală ieftină.

Și ei uită că România începe de la Periș, vorba unui regretat maestru, nu e peste tot cu vită kobe și coloana oficială, ca la București.