ciorba de burta

Salut! Sunt Andrei și detest ciorba de burtă!

Așa ar suna prezentarea mea la o adunare a gurmanzilor sau măcar la una despre mâncare. Da, nu îmi place ciorba de burtă. Am mâncat o singură dată, pe la 4 ani și de atunci nu vreau nici să mai aud de ea. Acum e mai bine, înainte mi se făcea rău și doar dacă o vedem sau simțeam miros prin preajma mea. Mai concret, dacă la restaurant cineva mânca ciorbă de burtă lângă mine, nu mai puteam mânca nimic. Ori plecam ori stăteam pe apă și atât.

Bineînțeles, ca orice om care se descalță când se duce în vizită, am prieteni români care nu pot concepe ca eu să nu mănânc lătura magică și îmi tot spun că sigur nu am mâncat-o pe aia care trebuie făcută de : mama, tata, unchiu-miu, cocoșatu, șchiopu, tanti Aglae, maică-sa lu Titi de la 4 și continuați voi cu cine vreți. Pentru că aia e ”the ciorbă” și mă va face să îmi dau restart și să alerg noaptea pe la 2 desculț prin oraș după o burtă fiartă-n zeamă.

Bineînțeles că nu voi mânca așa ceva vreodată, vreau doar să aflu unde se mănâncă ciorbă super bună?! de burtă ca data viitoare să pot combate cu brio recomandările călduroase și insistente despre locuri unde e musai să merg să mănânc.

 

PS pt bloggeri: de kontiki de la Sibiu știu deja, parcă e și un festival al ciorbei de burtă acolo, prin vară

 

gross via shutterstock