Ca de obicei, când vine vorba despre copii, îmi cam tremură degetele pe tastatură. Pentru că am mai spus, un copil trebuie să se joace, să înveţe şi să se bucure de dragostea şi afecţiunea celor din jurul său. Dar din păcate nu întotdeauna se întâmplă aşa.  Din păcate, printre noi există şi copii invizibili.

Copiii invizibili sunt acei copii care “nu există”. De fapt, aceştia nu există în statistici oficiale. De ei şi nevoile lor, sistemul de îngrijire şi ocrotire din România nu se poate ocupa deoarece nu îi poate identifica.

În România sunt mii de copii invizibili. Ei sunt copii care nu pot merge la doctor şi la şcoală, sunt copii care sunt abuzaţi sau care nu au acte de identitate, sunt copii care au la rândul lor copii. Sunt copii care sunt în pericolul de a fi părăsiţi de părinţii lor.
UNICEF vine în sprijinul acestor copii şi demarează campania  „Niciun copil invizibil„, care are ca scop strângerea de fonduri pentru ajutarea copiilor aflați în dificultate din România (copii părăsiți, copii fără acte, copii care se află în grija statului sau care nu pot merge la doctor sau la şcoală)

În cadrul acestei campanii, UNICEF beneficiază de sprijinul operatorilor de telefonie mobilă și plăți online din România, astfel încât oricine dorește să ajute o poate face prin:
  • SMS la 8848, în valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, număr valabil în rețelele Cosmote, Orange și Vodafone;
  • apel la 0900 900 230, în valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, număr gratuit pus la dispoziție de Romtelecom;
  • donații online pe www.unicef.ro, plus posibilitatea de a face donații lunare automate (cu sumă minimă de 10 lei/lună), opțiune pusă la dispoziție de payU.
De asemenea, UNICEF beneficiază și de sprijinul Realitatea TV, care va organiza un teledon live pentru această campanie în cadrul unei ediții speciale a emisiunii Trezește România, găzduită de Andreea Marin Bănică.
Emisiunea va avea loc vineri, 13 iulie 2012, de la ora 21:00 și va arăta câteva dintre poveștile celor mici aflați în dificultate și modul prin care îi putem ajuta.

Pentru ca acesti copii să primescă îngrijire, educaţie şi să rămână alături de familia lor, e nevoie ajutorul fiecăruia dintre noi.