Se duce Dumnezeu in inspectie in Iad. Il intampina dracu al batran si il invita sa dea un tur al Tartarului impreuna.
Merg ei ce merg si ajung in dreptul unui cazan. Haos mare, agitatie, dracii abia daca dovedeau sa mentina controlul. Dumnezeu intreaba: – ce se petrece aici? Diavolul raspunde: – vezi Doamne, aici sunt nemtii. Fac ei ce fac si din cand in cand formeaza cate o piramida si arunca doi-trei nemti afara din cazan.

Cei doi isi continua plimbarea si la un moment dat ajung in fata altui cazan. Aici la fel, haos, o armata de draci care incercau sa mentina controlul. Dumnezeu intreaba daca si aici sunt tot nemtii. Divolul ii spune ca nu sunt nemti, sunt evrei si imediat ce apuca unul buza cazanului, mai trage cate 3-4 dupa el sa iasa.

Mergand in continuare cei doi conducatori supremi ajung in fata unui al treilea cazan. Aici, liniste si pace. Dracii stateau si jucau table, fumau, altii dormeau sau se jucau pe playstation. Dumnezeu intreaba : – cazanul asta e gol? La care Diavolul raspunde: – Nu Doamne, aici sunt romanii. Si nu carecumva sa apuce unul buza cazanului ca imediat sar 4-5 sa-l traga in jos.

Radem sau nu, cam asta e realitatea. Ne place sa ne dam la gioale in loc sa ne sustinem. Chiar daca noua nu ne trebuie o capra, de ca sa aiba vecinul una? Mai da-l dracu cu capra lui cu tot.