Intai de toate trebuie sa va spun ca mie nu imi este deloc drag tot ce se invarte in jurul bisericii, incepand de la preoti pana la nivel de organizatie si politici. Nu inteleg anumite practici, de unde apar foarte multe contradictii si semne de intrebare la care nu iti poate da nimeni un raspuns, toate culminand cu politica asta agresiva de a construi lacase de cult. Una langa alta, o sa ajungem sa avem o biserica pentru fiecare scara de bloc. Asta in conditiile in care nu avem suficiente locuri in gradinite si scoli. Vedem asta in ultima vreme, cand ne sunt prezentate cazuri de parinti care stau noptile la coada ca sa prinda un loc pentru copiii lor.
Astazi am nimerit pe stirile ProTv un reportaj despre o familie care s-a lovit de refuzul preotului cand au vrut sa isi boteze copilul pe motiv ca nu au platit contributia anuala si nu au donat bani pentru renovarea bisericii.
Sunt tare curios unde e reglementata in Biblie, ca dupa ea ne ghidam ca religie, contributia pentru biserica si donatia de bani pentru diverse lucrari. Si la fel de curios sunt care va fi pozitia superiorilor acelui preot.
Ma intreb cat o fi fost nota de plata pentru invierea lui Lazar.