Joi am avut ocazia să mă joc noul Monopoly. Da, jocul ăla pe care îl jucăm de prin copilărie şi care mereu naşte motive de harţă, oftică şi scoate spiritul de antreprenor din noi, a avut parte de un update.

Ce s-a schimbat faţă de precedenta ediţie: acum poţi accede la 3 clase de jucator. Cu fiecare creştere în rang, cresc şi taxele colectate; când ajungi pe o proprietate care nu e a nimănui, eşti obligat fie să o cumperi, fie să o scoţi la licitaţie, nu poţi trece pur şi simplu peste ea; poţi fura proprietăţi; şi cel mai important : cine ajunge la 1 milion câştigă! Asta pentru a face jocul mai dinamic şi pe jucători mai concentraţi pe ceea ce fac. Regulamentul complet e aici.

Teoretic, poţi ajunge dacă cumperi foarte multe chestii pe acolo sau dacă eşti calic, cumperi numai vreo 2-3 şi te bazezi pe noroc atunci când dai cu zarul. Eu am ales a doua variantă, dar na, o colegă de masă şi-a dorit mai mult victoria şi m-a lăsat fără onoarea de a fi printre primii milionari ai noului Monopoly. Dar măcar am putut vedea cum e viaţa de milionar, din drumul cu limuzina până la locul faptei 🙂

Una peste alta, e fun jocul şi sper să aibă acelaşi succes pe care l-a avut şi ediţia anterioară. Deşi acum nu ştiu cât de mare mai e interesul faţă de jocuri fizice, în comparaţie cu cel din generaţia mea.

Aici este o prezentare video a jocului, în caz că am omis eu ceva 🙂

Apropo, dacă vă jucaţi şi mai aflaţi ceva strategii, nu-mi spuneţi şi mie? Că, răzbunător fiind, am o revanşă de luat.