Mă uitam zilele trecute la cum se laudă toate stațiile importante că sunt numărul 1. Aparent piața radio din România este o luptă între multe stații radio care sunt numărul 1 și unde câștigă RockFm și pierde Guerrilla.

Pentru că așa s-a întâmplat acum, Morning Glory este numărul 1 în București la matinale și Guerrilla a căzut ca din cer.

Una caldă alta rece.

Aia rece e că avem nevoie de un radio guerrilla oricât de tare l-am detesta noi pe Dobro, pentru că e antivaxx, trumpist, pesedist și are discurs pro rusia și anti occident.

Pentru că, ne place sau nu, nișa ăstora care mai ascultăm un indie, un alternativ, un hip-hop sau vrem să mai descoperim și chestii din cultura alternativă urbană, nu prea avem altă sursă de informare, fiind prinși undeva între mainstream și nișa care se cheamă rockfm. Tananana a dispărut, la SmartFm e doar muzică ok-ish și altceva nu mai există. Dar Guerrilla e captivă lu Dobro și nu prea au ce face, decât să moară pe limba lui.

Păcat, totuși, de oamenii care încearcă să facă niște content de calitate acolo, adică Șerban, Mitoș, Cocârlea și Amariei.

Aia caldă e că le-a ieșit celor de la RockFM și au adus postul în lumina reflectoarelor. Și că Exarhu a demonstrat că se poate cu râs, muzică și caterincă relaxată să bați radiourile mari cu rețete clasice.

Dar tot nu înțeleg cine cum e numărul 1. Asta aș vrea să aflu, care este radioul number one al României!