Am fost unul dintre susținătorii Uber încă de când s-au lansat. Sunt în continuare de părere că avem nevoie de o alternativă la taxi, care e jalnic în București și nu numai și că tehnologia primează intereselor unora sau altora.

Cu toate astea, când serviciile alternative încep să capete metehnele celor pe care îi detest, nu îi face decât să fie în același film.

Mai devreme chem un Uber să plec spre casă de la o terasă unde am văzut un meci. Am 7 minute ETA, șoferul termină o cursă în zonă și apoi vine să mă preia. Întâmplarea face ca el să treacă pe lângă mine în drum spre destinația intermediară, apoi să întoarcă și să mă preia. Numai că după ce termină cursa respectivă, îmi dă mie cancel la cursă și apoi, când refac comanda, intră surge de 1.4.

În termenii și condițiile de pe site, este specificat clar că eu sunt taxat dacă anulez cursa în ultimul moment. Nu spune nimeni nicăieri că și șoferii Uber sunt penalizați cumva dacă fac același lucru.

Păi asta îmi miroase a maimuță de la taxi adaptată la noile tehnologii. Și poți să-mi spui oricum, doar fraier nu, că am crescut la Brăila. Și îmi mai miroase și a blat tacit cu Uber, dacă nu există nici o măsură care să combată asta. Aflu de pe facebook că nu sunt singurul pârlit așa, deci problema persistă și e lăsată să meargă mai departe.

Se vede clar în screenshots ora la care s-a întâmplat. Aia e, nu-i nimic.

Am dezinstalat aplicația, revenim la taxi. Măcar acolo știu de la început că ăla încearcă să mă fure.

globalizare, globalizare, dar dacă e în România, merge și așa.