La supermarketul de la colțul străzii unde locuiesc vinde o doamnă foarte simpatică. Doamna Ana. E trecută binișor de 50 de ani, probabil are încă puțin până la pensie,  dar este de departe cea mai simpatică și cea mai degajată persoană din tot magazinul ăla.

Are așa, un aer cochet de bunicuță dichisită care întotdeauna poartă cu ea o povață, o glumiță sau o vorbă de duh. Mie îmi place maxim de ea și mereu când ajung pe la magazin stau de vorbă un pic.

Ce are așa special? La prima vedere s-ar putea spune că nimic, că e doar o vânzătoare și atât. Dar totuși e ceva mai mult: spre deosebire de restul angajaților de acolo, ea își face meseria cu plăcere. Și cu responsabilitate. Responsabilitatea unui om care are de făcut ceva și vrea să îl facă bine. Asta deși, repet, este aproape de vârsta pensionării.

Mi-ar plăcea să văd câte o doamna Ana peste tot în jurul meu. Pentru că poate am învăța să fim mai optimiști, să fim mai responsabili și mai activi pentru cât mai multă vreme.

Aici se încheie un proiect care mie mi-a plăcut foarte tare. Și mi-aș dori ca rezultatele acestui proiect să se vadă începând de mâine și să fiu și eu unul dintre beneficiari, dacă va fi cazul.

Proiectul „Fii activ la orice vârstă!” este implementat de ANOFM în parteneriat cu Rusu & Borţun Consultanţă şi SYSTEM & NETWORK SOLUTIONS, şi este finantat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013