UPDATE: a fost prea tarziu, Ilinca a plecat spre o lume mai buna. Sper ca mai buna ca asta care a lasat-o sa moara fara sa-i dea vreo sansa. Insa va multumesc tuturor, voua, care au incercat cu cat au putut sa ii dea o sansa! Nu stiu daca sunt trist sau furios, e clar ca bine nu e. Pacat. 

 

Long story short, dacă pot face ceva să salvez copilul ăla, o voi face. Îmi donez headerul blogului pentru 9 luni celor care vor dona măcar 2500 de euro. Primul venit, primul servit.

 

extra: cetin.ro doneaza pe 3 luni un banner 300×250 si un articol la alegerea celui care va dona! 

 

E nevoie de peste 100.000 de euro pentru a o salva pe Ilinca! 

 

Nu vreau să mă gândesc la ce simt părinții Ilincăi. Nici la copilul ăla, care e nevinovat.

Pe scurt, un copil de 5 luni riscă să moară de ciroză. La 5 luni. Singura șansă e un transplant care o poate salva.

La doar trei zile de la venirea pe lume, Ilinca a făcut un icter puternic. Și pentru că problema nu s-a rezolvat nici măcar după câteva zile în care a stat la lampă, micuței i s-a făcut o ecografie abdominală în urma căreia medicii  au ridicat o suspiciune de chist de coledoc – o malformație congenitală rară, caracterizată prin dilatarea chistică congenitală a căii biliare principale sau dilataţia segmentară idiopatică a canalului hepatocoledoc. Acela a fost momentul în care doctorii au decis să o transfere pe Ilinca la spitalul Marie Curie. Aici, părinții  aveau să afle că în momentul acela nu era nimic de făcut, însă că atunci când va împlini o lună micuța va trebui supusă unei intervenții chirurgicale.

Au fost încântați pe moment pentru simplu fapt că pot merge acasă și se pot bucura un pic de minunea lor. Conștiincioși, Mirela, Bogdan și Ilinca s-au întors la spital exact după patru săptămâni așa cum stabilise medicul. Dar acesta le-a comunicat  să se întoarcă în luna ianuarie, pentru că nu este nici o urgență. Zis și făcut. Însă pe la jumătatea primei luni din an, când au revenit, medicul le-a spus că s-au întors prea târziu. Bulversați, părinții nu au mai știut încotro să o apuce. Au fost totuși internați, iar pe 1 februarie, micuța a fost supusă unei laparotomii exploratorii pentru a i pune un diagnostic exact. Cei doi părinți au fost înștiințați că în urma acestei intervenții ar putea apărea probleme și exact așa s-a întâmplat.

În scurt timp, abdomenul micuței s-a umflat și s-a umplut de lichid. ”Nu mai știam pe ce lume trăiesc. Ne-au spus că fetița noastră are ciroză și că salvarea ei este transplantul de ficat. Din păcate însă nici un medic de la noi din țară nu face transplant unui copil atât de mic, nici măcar conf. dr. Irinel Popescu, astfel încât singura ei șansă este să fie acceptată de o clinică de afară”, ne-a povestit mămica Ilincăi.

Și de parcă nu erau deajuns toate aceste probleme pe care micuța le avea, la sfârșitul lunii februarie, la scurt timp după ce s-au extrenat, copila a făcut bronșoiltă. Au mers la spitalul Grigore Alexandrescu și, la doar o oră de la internare, Ilinca a început să verse sânge și a fost transferată de urgență pe secția de Terapie Intensivă. A trecut o lună de atunci, iar fetița de 5 luni este în continuare în același salon, conectată la aparate, luptându-se pentru viața ei care atârnă de un fir de ață. Cu fiecare zi ce trece șansele ei de supraviețuire scad. În ultima discuție pe care au avut-o cu medicii, părinții au aflat că fiica lor este în ultima fază a cirozei și numai un transplant, făcut de urgență, o mai poate salva.

Aici aveti conturile in care puteti face donatii:

Cont RON: Ivan Mirela, RO46RNCB0667130278120001 (BCR)

Cont Euro: Ivan Bogdan, RO68RZBR0000060012410804 ( Raiffeisen Bank)

 

Alte detalii, scrisori medicale, rapoarte, analize, date de contact aveti in linkurile de mai jos:

Ilinca Ivan

Libertatea

Fundatia Ringier – Ajuta Copiii

 

Puteti trimite un sms, sau mai multe, la numarul 8828 cu textul „Ilinca”. Numarul 8828 apartine Fundatiei Ringier, iar banii se duc integral catre cazul ei. 2 euro donati, 2 euro ajung la ea.