Anul trecut în decembrie aveam nevoie de un cont la o bancă unde nu aveam deja. Și din toate alternativele, am zis să aleg BCR, după ce am cerut niște referințe.

Adică am întrebat o prietenă care lucrează acolo ( salut, Laura) dacă într-adevăr George e atât de mișto și de digital pe cât se laudă. Și am primit răspunsul la care am râs copios: nici măcar nu te ridici de pe canapeaua de acasă când îți faci cont și card.

Nu te-ai fi așteptat la BCR, dar așa fost. Am stat pe canapea, am aplicat pt cont și card și apoi m-a sunat un tip de la ei, pe skype, doar să validez datele și să arăt buletinul, pentru veridicitate.

Am primit toate actele și cardul prin curier, am activat cardul la un bancomat și aia a fost.

De atunci am început să-l folosesc din ce în ce mai mult, până a rămas singurul cont pe care îl am pe persoană fizică la o bancă din România. Aștept să vină și versiunea pentru persoane juridice și să mut și firma.

N-am comisioane la nimic ( da, la BCR se poate fără comisioane) și am niște moneyback la plățile făcute prin unele locuri. Știu, moneyback, who cares, dar când ai programul ăsta la Lidl, Mol și altele pe care le frecventezi, te cam bucuri când primești niște bani înapoi.

Îmi mai place la produsul ăsta că îl poți alimenta cu cash, dacă e cazul, cam la orice agenție. Am găsit automate peste tot, nu a fost problemă niciodată.

Ah, nu pică aplicația niciodată. Nu ai downtime, merge oricând, 24/7.

Și ca să lămuresc treaba, ăsta nu e un articol plătit. Nici pe departe. E un articol în care laud un produs pe care îl folosesc de mai bine de jumătate de an și de care sunt super mulțumit.

Și, pe lângă produsul în sine, eu iau BCR ca pe un exemplu de transformare digitală în adevăratul sens al cuvântului. Nu te transformi digital dacă faci o pagină de facebook sau un canal de youtube. Nu, aia e deschidere către digital.

Te transformi digital când răstorni toate procedurile tale ale vechi și depășite și faci un produs care încalcă toate principiile tale de funcționare: venit în agenție, stat la coadă, discutat cu un consilier, plătit comision și la aerul respirat, d-astea.

Și BCR pare să fie unul din exemplele de succes în transformare digitală. În frunte cu CEO-ul, Sergiu Manea, care mi se pare un tip super deștept și vizionar.