Dincolo de faptul că cele mai multe sunt doar paravane pentru lumea interlopă, armate de gealați, acoperiri legale pentru clanuri, firmele de pază nu sunt folositoare la nimic, în afară de a fi o supapă de refulare în situații sensibile.

Citesc de două zile cazul fetei de la Brașov, bătută de niște gealați de la firma care asigura paza la Carrefour Brașov, pentru că au zis ei că a furat din magazin. Nu poliție, nu anchetă, nu nimic, bătaie, că așa a considerat gigi șeful „securității” magazinului. Doar pentru că era țigancă.

Astea sunt firmele de pază, pline de analfabeți ajunsi pe poziție de forță. Acum vreo 4 ani m-am certat cu un individ d-ăsta pentru că nu l-am lăsat să mă caute în sacoșă, să vadă el ce am cumpărat, dacă e conform cu bonul. A făcut scandal mare, s-a domolit când i-am spus că o să chem eu poliția și vedem atunci.

Cum zice și Arhi, paznicii ăia nu reprezintă nici cât negru sub unghie. Ei pot maxim să cheme poliția, atât!

Normal ar fi ca fiecare societate să aibă propria divizie de securitate, să nu poată să se spele pe mâini rapid: da, a fost un abuz, firma de securitate va fi sancționată, noi de fapt suntem mai buni decât atât, nu ne reprezintă și nu ne caracterizează.

Nu au de ce să existe firme de pază și protecție, decât pentru a acoperi niște taxe de protecție sau pentru a fi elemente de disponibilizat atunci când se petrece vreo nefăcută. Și când spun taxe de protecție mă refer nu doar la firme ci și la persoane fizice.

Am prieteni care stau în rezidențiale noi și le-a fost recomandat să încheie un contract de pază cu firma arondată complexului, pentru siguranța lor. Coincidența face că toate spargerile date în acel complex au fost tocmai în casele care nu erau protejate de firma în cauză. Curat ghinion, vă zic.

Oricum, foarte mișto cum Carrefour justifică bătaia, a luat bătaie dar a și furat. Au concis ei, drept ținătorii adevărului, fără să aștepte să se termine ancheta sau să existe o hotărâre judecătorească în acest sens.