Am observat in ultima vreme ca sunt doua categorii de oameni care nu fac nimic.

Aia care stau degeaba si aia care nu au ce face. Cu cei care stau degeaba nu am nimic. Nu deranjeaza pe nimeni, sunt neglijabili. Dar aia care nu au ce face isi cauta de treaba. Si incep ei sa lupte pentru niste cauze. Cum ar fi convingerea celor din jur sa se lase de fumat. Ei, care sunt puri si neprihaniti, incearca sa lupte impotriva fumatului.  Pentru ca fumatul dauneaza grav sanatatii, pentru ca omoara oameni nevinovati, pentru ca e un viciu care te costa relativ mult  si asa mai departe.

Nu inteleg de ce impotriva fumatului se uneste atata lume cand sunt si alte cauze care nenorocesc specia umana. De ce nu lupta nimeni impotriva consumului de alcool? E in regula un pahar inainte, in timpul si dupa masa. Asa am invatat de mici. Ai nevoie de un pahar din cand in cand. Pana ajungi sa indesesti paharul ala. Si dintr- un pahar se fac doua, trei, o sticla. Ca na, nu e nimic. Toata lumea mai bea cate o dusca.

Va zic eu, dupa un pachet de tigari fumat, nu omori pe nimeni. Dupa o sticla de bautura, sansele cresc exponential. E de ajuns sa se urce cretinul cu sticla bauta la volan si poate face carnagiu.

Inteleg discomfortul creat pentru nefumatori de fumul de tigara. Tocmai de-asta s-au creat spatii delimitate pentru fumatori si nefumatori. Desi si aici ar fi un pic de discutat.

Si sunt un milion de alte motive din cauza carora se moare in lume. Boli, epidemii, accidente, razboaie, foamete, saracie,poluare etc. Dar nu, dusmanul numarul 1 al omenirii este fumatul.

Prieteni, nu o sa ma las de fumat doar pentru ca imi spuneti voi sa ma las. Nici daca o afisati pe Raduleasca in tatele goale pe cladiri. Nu. O sa ma las cand consider eu necesar. Si va asigur ca orice fumator trecut de adolescenta stie la ce riscuri se expune in momentul cand isi aprinde o tigara.