Încă e o glumă, partea cu nevasta, dar despre maşină nu prea.
În weekend-ul ce a trecut, după cum ştiţi am fost la FITS, motorizat de cei de la Colina Motors cu un Ford Focus Wagon echipat cu un motor de 1,6 litri ce dezvoltă 115 CP.

Iniţial am ridicat o sprânceană, la primul contact cu maşina, având impresia că este un pic cam mare, dar până am trecut în treapta 3 m-am simţit de parcă ar fi fost maşina mea de ceva vreme.
O maşină foarte prietenoasă cu şoferul, cu toate comenzile gândite să facă viaţa cât mai uşoară acestuia, începând cu poziţionarea comenzilor pe volan, pe consola centrală dar mai ales prin posibilitatea conectării telefonului prin bluetooth şi funcţia de comandă vocală. Un fel de SIRI pentru maşină, care te ajută mult, mai ales atunci când trebuie să fii concentrat 100% la drum, aşa cum mi s-a întâmplat pe drumul spre Sibiu dar şi înapoi spre Bucureşti, unde am avut parte de ploi torenţiale, cu vizibilitate extrem de scăzută.

Pe lângă ergonomia pe care o prezintă interiorul cu toate funţiile lui, mi-a plăcut şi stabilitatea maşinii in curbe, deşi este relativ mare, nu a dat nici un semn de dezechilibru în curbele abordate mai violent. Cei 115 cai îţi transmit siguranţa şi îţi dau încredere că te pot scoate atunci când apare o situaţie neprevăzută. De asemenea, maşina oferă suficient spaţiu, eu la cei 1,90 metri ai mei nu am deranjat deloc pasagerul din spate, deşi aveam scaunul destul de tras înapoi. Iar despre portbagaj nu are rost să mai aduc vorba, încap lejer suficiente bagaje pentru vacanţă.

Despre consum, este unul decent, Bucureşti-Sibiu-Mediaş-Sibiu-Bucureşti, cu plimbat destul şi prin Sibiu şi Mediaş, a fost unul mediu de 6,4 l. Am văzut şi mai rău de atât, dar pentru gabaritul maşinii mi se pare ok.

Ca să explic un pic titlul, mi se pare o maşină ideală pentru familie, care oferă confortul necesar unei deplasări lungi şi pe care te poţi baza oricând :).

Ah, să nu uit, e o maşină care nu încurajează fumatul, având în vedere poziţionarea scrumierei, la care nu îţi este deloc uşor să ajungi atunci când eşti la volan. În rest,  nimic de comentat.

Mulţumesc Ford România prin Colina Motors pentru sprijinul şi deschiderea arătate.  A fost un #fordroadtrip frumos, mai ales că la Mediaş, duminică dimineaţa erau parcate 3 maşini de la Ford în faţa terenurilor de la Cupa Bloggerilor. Fără întenţie, au fost un fel de maşini oficiale 🙂

Pentru că aşa îi stă bine oricărei companii care vrea să stea cât mai aproape de fani şi clienţi, Ford vă aşteaptă şi pe facebook. Un like la pagină şi sunteţi la curent cu toate noutăţile 😉