Ieri am plecat cu noaptea în cap de acasă și am venit la băi. Pentru cine nu știe, denumirea celtă a Dublinului este Baile Atha Cliath, de aici și miștourile cu mersul la băi.

Am venit alături de cei de la Guinness, care au pornit un program de training al barmanilor din România, pentru o experiență mult mai bună a clienților dar și pentru a avea certitudinea că oamenii care lucrează cu berea irlndeză știu exact ce au de făcut și respectă întocmai indicațiile.  Sună interesant, e și mai interesant să văd ce se va întâmpla o zi întreagă la fabrica Guinness.

De precizat că sunt barmani din toată țara, de la Cluj la Constanța, nu doar din București, și, ca fun fact, vă spun că pe locul 3 în topul puburilor care vând Guinness, ca volum de vânzări, este un pub din Oradea.

Între altele, am băut ieri o nouă bere din familia Guinness, un mix mișto de lager și pale-ale, foarte băubilă și ușurică, care să nu-ți dea dureri de cap a doua zi. Ei zic că e lager, probabil procedeul de fermentare este cel de lager, dar împrumută foarte multe de la ale.  Probabil în România va ajunge peste 50 de ani, când deja va fi prea târziu pentru noi.

hophouse