Aseară am venit acasă din centru cu fetele cu metroul și autobuzul, ieri am lăsat mașina în parcare, pentru că am avut treabă prin centru și n-aveam chef să mă bag în aglomerație și să nu găsesc parcare.

În fine, am stat și la cină în oraș, să scăpăm de aglomerația de la metrou și pe la 8 ne-am pornit spre casă. De la metru am luat 102 până acasă. La grigorescu s-au urcat vreo 8 oameni, n-a validat nimeni card în afara Marianei. Nu păreau nici pe abonament, nici pe SMS. 2 din 8. În autobuz mai erau vreo 30, estimez maxim 10 care mergeau legal.

O să votez primarul ăla care va opri supapa asta de pomană electorală și va introduce urcarea și taxarea pe la șofer, sau câte un controlor în fiecare mașină. Va fi complicat o perioadă, știu, dar după ce lucrurile vor intra pe făgaș, se va termina cu pierderile la RATB și cu lipsa fondurilor.

Nu găsesc nici o statistică oficială a curselor plătite versus călători moka cu RATB-ul, dar daca paritatea e de aproximativ 1 plătitor la 5 călători, atunci trebuie să recunoaștem că avem un RATB excelent, cu super condiții.

My 2 cents.