Platou

Acum ceva ani, adică pe la final de ani 90 şi început de ani 2000, primar era un tip mega-comunist, pe numele său Anton Lungu, fost prim secretar de partid, ales primar pentru multă vreme după revoluţie, care la un moment dat a dat ordin către gardienii publici să alunge toţi tinerii care se adunau pe platoul din faţa primăriei. Pentru că el nu are nevoie de „toţi golanii în faţa primăriei, să plece la muncă”. Asta deşi majoritatea eram în liceu sau facultate. Între timp, lucrurile au mai evoluat, s-au schimbat primarii, insul de care vorbeam mai sus s-a dus pe lumea cealaltă şi se preconiza normalitatea în centrul nou al oraşului.

Doar că, dimineaţă primesc un mesaj de la un prieten de acolo care spune cam aşa:

Fact: acum 2 zile eram pe platoul din fata primariei impreuna cu un prieten, cu bicicletele. A venit un gardian la noi si ne-a zis ca pe platou nu mai au voie decat copiii cu biciclete. Cei mari nu mai au voie din cauza ca sunt prea grei si strica pavelele. Eu nu am decat 75-78 de kg, iar cu bicicleta cu tot ajung la max 85-88. Oare cei care depasesc aceasta greutate au si ei interzis accesul pe platou? Asa ar trebui, dupa aceasta logica. In timp ce in tara au loc miscari de genul skirtbike si se amenajeaza piste pt biciclete pe trotuar, la noi se taie trotuarul pt parcari. Mai slabeste daca vrei sa te plimbi pe platou!  Poti sa ma citezi, sa dai si nume, daca te hotarasti sa scrii ceva pe tema asta.

Să mai spunem că platoul cu pricina a fost făcut cu bani europeni, este amenajat ca zonă de promenadă şi că actualul primar a câştigat şi al doilea mandat lăudându-se cu minunea de lucrare pe care a inaugurat-o cu puţin timp înaintea alegerilor?

foto