Povesteam în weekendul ăsta despre vecini de la bloc, facturi de la întreținere, chestii d-astea la trecerea timpului.

Știu de niște vecini ai unui amic care sunt artiști în a face tot felul de ghidușii și improvizații ca să mai scada costurile lunare cu întreținerea. Așa am aflat că vreo doua familii se “racordaseră” la conducta de gaze din bucătărie și și-au instalat în casă sobe pe gaz. Că factura de gaze se plătește la paușal, adică totalul se împarte la numarul de apartamente și e gata treaba. Șmecherie, nu?

Mai știu o familie de cretini care se spălau cu apa din calorifere.  Adică oamenii puseseră un robinet la calorifer, trăseseră un sfânt furtun și probabil râdeau de administrator care nu înțelegea de ce scade presiunea pe coloană. Și bănuiesc că știți cu toții cum e apa caldă din calorifere, cum pute și ce culoare are. Gizăs..

Daca stau să mă gândesc, știu și eu niște exemplare de genul ăsta. Un vecin din Braila căra apă zi de zi cu bidoanele de la un canal  amplasat într-o piață deși acasă are apă curentă, dar e cu apometru.

Ei bine, astea de mai sus sunt pistol cu apă rece pe lângă un exemplu de românism auzit ieri.

O discuție pe scara blocului, ca între vecini. Vecina 1 se plânge că nu este încă agent termic de la RADET pe instalație.

Vecin 1 îi atrage atenția vecinei 1 că are centrală, nu ar trebui să fie afectată de RADET.

Vecina 1 răspunde :” Ba da, că am consumat mai mult gaz pentru încălzire!”

Deci femeia aștepta căldura de la radet, ca să se încălzească apartamentele de sus/jos/lateral și ea să nu mai aibă consum la centrală. Pentru că întotdeauna ce e al altuia dar poate fi folosit și de noi, e bine-primit.

E cam mișto viața la bloc, nu?