Ministrul Educatiei a hotarat sa introduca pentru clasele de liceu lectura si scrierea dupa dictare ca materii obligatorii. O chestie laudabila zic, dupa ce am vazut cu totii ce tampenii sunt in stare sa emita atat scris cat si verbal absolventii de liceu care ajung sa dea BAC-ul. O sa fie frustrant si oarecum umilitor pentru cei ce inca sunt in stare sa foloseasca limba romana asa cum trebuie, gen olimpicii sau elevi cu rezultate bune la limba romana.

Insa eu as fi mers mai departe cu aceasta masura si as fi aplicat sanctiuni celor vinovati direct pentru situatia in care ajung elevii de liceu si anume profesorilor de limba romana care predau la gimnaziu, la clasele V-VIII. Pentru ca de acolo ar trebui sa vina elevii cu un bagaj solid de cunostinte despre gramatica si cam tot ce trebuie sau nu folosit si cand.
Mi se pare ridicol ca profesorii de la liceu sa fie nevoiti sa dicteze texte in loc sa faca analiza pe text sau sa dezbata „ce-a vrut sa spuna autorul in text”. Sau poate cer eu prea mult