Anul trecut ajung la ghișeul unei bănci, să depun niște bani. Dau doamnei buletinul. îl bagă în scanner, scannerul nu merge. Îl sucește, îl învârtește, nu merge nici pace.

– dacă ăsta nu e bun, aduc altul din mașină!” zic eu, să destind atmosfera.
Am fost la un pas să fiu dat pe mâna poliției, ajungând de la ghișeu la un consilier care mi-a explicat că este ilegal să deții mai multe acte de identitate și să nu mai zic asta public.

În 2016 se naște kiddo. Decidem să punem două prenume Mara și Anastasia. Merg să înmatriculez copilul, îmi spune doamna de la evidența populației că este obligatoriu, prin lege, să fie legate cu cratimă.

dar nu putem să facem două certificate, unul Mara Cismaru și unul Anastasia Cismaru, și-și alege ea la 14 ani, când își face buletin?” zic eu, să destind atmosfera.

Am sfârșit discuția cu doamna arătându-mi legea care asa zice, că d-aia e lege și eu încercând să-i explic că doar glumeam, să destind atmosfera.

Acum vreo două săptămâni ies la masă cu un amic, la prânz. Ne comandăm două ciorbe, vin ciorbele dar pe masă aveam doar furculită și cuțit. Constată chelnerul că nu avem lingură și zice că le aduce imediat.

doar dacă ai drum pe aici, ne descurcăm și cu furculițele, că nu ne grăbim” zic eu, să destind atmosfera.
Am așteptat apoi pentru felul doi și nota măcar 10 minute, de la semn până la sosirea chelnerului la masă, care ziceai că-l servește pe Hitler sau alt personaj dizgrațios.

Astea fiind niște exemple care îmi vin acum în minte, situații similare fiind măcar una la 3 zile.


Înțeleg că poate nu sunt cel mai amuzant om de fața planetei, că oamenii au și zile proaste, dar parcă suntem din ce în ce mai încordați, mai încrâncenați, mai porniți unii împotriva celorlalți.
Poate, uneori, ar fi mai simplu și mai benefic să râdem de ridicolul situațiilor și atât.
Așa cum mi-a spus un taximetrist, înt-o seară ploiasă: viața trece, orice ar fi.