Vă zice ăla care a îndurat ierni în Brăila, unde e frig de te apucă plânsul, în miezul iernii și când bate vântul de la ruși e aproape siberia, ca frigul de acum e total diferit față de ăla de acum 25 de ani.

Acum sunt temperaturi mai mari, să fim serioși, avem cam două săptămâni de iarnă pe an, dar e mai aspru frigul. E cumplit la 5 grade acum față de cum era la -10 grade acum 20 de ani.

Făceam iernile în converși, prin zăpadă, prin viscol, cu o geacă simplă și un tricou și nu mă afecta aproape deloc, treceam prin iarnă cu brio. Și aveam temperaturi sub 0 grade din noiembrie de la final până prin final de februarie. Adică vreo două luni jumate întregi.

Acum am bocanci, ciorapi groși și lungi, tricou, hanorac, geacă, mănuși și căciulă și mi se pare îngrozitor de frig. Nu mai ies nici la țigară de frig ce este. Și abia azi a scăzut temperatura sub 0. Am început să stau cu pantaloni lungi în casă și să mă învelesc cu pilota.

Este clar, schimbările climatice nu înseamnă doar diferențe de temperatură, se regăsesc clar și în intensitatea frigului pe care îl avem iarna, pentru că este mult prea frig, anormal de frig.

Sau doar am început să îmbătrânesc și a venit factura iernilor făcute în converși și tricou sub geacă.

Pățiți și voi sau doar la mine e frig?

Photo by Robert Zunikoff on Unsplash