Imi dau si eu cu parerea asupra marelui protest impotriva benzinarilor si a pretului mare practicat de acestia. Bun, nici mie nu mi se pare foarte in regula haiducia asta pe care o practica marile companii petroliere de la noi si e mai mult decat evident ca sunt batute palmele intre ele, ca sa fie bine tuturor.

Pe mine ma intriga modul in care au ales toti zevzecii astia sa protesteze. Nu alimentati timp de trei zile. Sau alimentati putin si platiti cu monede. Asa si? Unde e paguba? Daca nu alimentezi trei zile, nenea ala cu benzinaria nu are pierderi foarte mari, atata timp cat nu i se micsoreaza stocul de combustibil din rezervoare. Doar ca ii cresc putin cheltuielile administrative, cu angajatii pe care ii plateste si cu utilitatile. Dar isi imagineaza ca zilele astea trei au fost declarate nelucratoare de Guvern si gata. Asta o data. Cat despre plata cu maruntis si alimentare cat mai mica, sunt multe de spus, mai ales despre logica celui care a gandit metoda asta de protest. Nu ii provoci rau benzinarului daca bagi 1l de benzina si platesti cu monede de 5 bani. El si-a incasat banii. Singurul prejudiciu il aduci tipei sau tipului de la casa, care, desi nu are nici o vina, trebuie sa indure cretinatatea ta si sa numere la marunti pana ii sar capacele. Atat. Astea sunt singurele prejudicii aduse de marele protest. Dar na, trebuie sa aiba si televiziunile subiect de dat din flasneta, ca tare le mai place sa instige si sa clefeteasca toata ziua.

Ca si metoda de protest, si intr-adevar sa ii atingi acolo unde-i doare pe benzinari, alege alte metode. Indeamna lumea sa isi puna instalatii GPL pe masini, sa isi doteze masina cu vele si parame si sa foloseasca energie eoliana, sa mergem mai mult pe bicicleta ,sau sa folosim transportul in comun. Si in cazul asta ar scadea semnificativ consumul de carburanti si benzinarii ar suferi un pic. Eu asa vad un protest facut cum trebuie. Unul care sa aiba o finalitate dorita de protestatari.

Dar nici alternative sa nu gasim, nici curul sa nu ni-l dam jos din masina.