Nu este  expresia mea, am împrumutat-o pentru acest articol de la prietenul brăilean Doru Panaitescu, care în ultimii ani nu a petrecut nici un week-end în Bucureşti.  Şi cum Doru este un împătimit al drumeţiilor şi expediţiilor, acum a convins încă 3 oameni cu chef de ducă să se apuce de un proiect foarte foarte mişto, Balcaniada. Astfel, el i-a cooptat pe Ivo, Zdeto şi Mircea şi s-au gândit să de-a o tură de vreo 4000 de kilometri prin Balcani.

Vor vizita 13 ţări din peninsulă, în două etape, una de vară, alta de toamnă şi au promis să ne ţină la curent cu ce găsesc interesant pe acolo, staţiuni sau obiective turistice pe care merită să le vizităm, bunătăţi culinare specifice zonei sau cultura şi tradiţiile ţărilor vizitate. Bineînţeles că toată expediţia va fi trasă pe video şi poze, rămânând astfel pentru posteritate. Traseele vor arăta cam aşa:
Vară


Toamnă


Eu abia aştept să pornească la drum şi să îmi dea motiv de oftică în fiecare zi pe care o petrec la birou în timp ce ei se vor explora balcanismul 🙂 Şi puteţi să îi urmăriţi şi voi dacă staţi cu ochii pe blogurile lor. Baftă baieţi şi drumuri bune!!!

Proiectul Balcaniada este o initiativa a Fundatiei Friends for FriendsSponsor principalRomtelecom. Partener turistic: Tvtravel.ro (un serviciu oferit de Christian Tour) Partener auto: Porsche Inter Auto. Partener foto-video: F64 Studio