Îl ascult acum pe Nicușor Dan la Guerrilla, la matinal.

Și omul e decent, încearcă să explice logic, coerent, cu argumente, care e situația orașului, cât de gravă era situația în care se afla Primăria Capitalei când a preluat mandatul, că a identificat mare parte din probleme, dar na, lucrurile au nevoie de timp, trebuie să urmeze parcursul legal, e conștient că nu poate mulțumi pe nimeni.

A vorbit și despre trafic, curățenie ( care sunt la primăriile de sector) și că, dacă vrei să stabilizezi orașul trebuie să faci întâi niște sacrifcii.

În general, omul a vorbit de bun simț, asumat, așezat, pare să aibă în continuare un plan, chiar dacă îl comunică prost.

Și, așa cum spuneam acum câteva zile, nu poți mulțumi pe toată lumea, că e absurd. Dar nici nu cred că putem fi exagerat de exigenți cu cineva care e la primul mandat și care pare să face niște chestii pe care le-au ignorat toți ceilalți dinaintea lui.

Mă uitam în spate, la ce primari a avut capitala, pe care îi regretăm pe internet și la care ne uităm cu jind în comparație cu Nicușor Dan:

  • Crin Halaicu
  • Victor Ciorbea
  • Viorel Lis
  • Traian Băsescu
  • Adriean Videanu
  • Sorin Oprescu
  • Gabriela Firea

Au mai fost niște interimari, dar nimic notabil. Ce au în comun ăștia de mai sus, pe care îi regretă lumea, mai ales Băsescu, Oprescu și Firea?

Golănismul, mahalagismul, combinațiile, manevrele, stilul de cartier, de borfași, vorbitul din colțul gurii, populismele ieftine.

De asta are priză la oameni și George Simion. Și Șoșoacă. Cu cât mai mare scandalul cu atât mai bună imaginea în fața gloatei.

Ne place nouă cu golănia, cu scandalul, bagabonțeala. Doar pe Iohannis l-am votat mai civilizat, că îl trimitem prin lume și să nu ne facem de râs la înaltele porți, dar în rest sunt toți după chipul și asemănarea noastră.

Nu îl apăr pe Nicușor Dan, nici nu-i ridic vreo statuie, dar s-ar putea ca pe termen lung să se dovedească mai bun și mai eficient, în tăcerea lui decât precedenții în vociferările lor.