Probabil nu sunt singurul care este deranjat când aude la calupurile de știri sau citește pe site-urile de specialitate că „jucătoarea româncă de tenis” a încasat un cec de ( introduceți aici o sumă mare în dolari)

Lăudăm performanța, dar apreciem mai mult banii. Ia uite câtă avere a strâns din jucat tenis! Sute de mii de euro, poate chiar milioane!

Propunerea mea este, de fapt, un apel la decență și la apreciat munca și efortul depuse de sportivi pentru a ajunge acolo.

Propun ca, pe viitor, să spunem așa:

„După 4000 de ore de antrenament și 300.000 de euro investiți în antrenamente, alimentație, psiholog și medici, Simona Halep a reușit astăzi să se califice în turul 3 la US Open” sau la orice alt turneu la care participă. O folosesc ca exemplu pe Simona pentru că este cea mai celebră dintre toți sportivii noștri, în acest moment.

Pentru că este prea puțin treaba noastră câți bani câștigă un sportiv în care s-au investit infinit mai multe resurse pentru a reuși să facă performanță, cu atât mai mult cu cât reușesc să facă performanță într-o țară unde sportul nu mai există.