Am fost azi prin centru la o cafea cu băieții și am parcat la subterana de la Universitate. Aproape goală parcarea, câteva mașini pe nivel. La suprafață în schimb, parcagii nu dovedeau cererea de locuri ”la botul calului”.

Aparent mai convenabil să lași 5 lei la conaționalii de etnie, parcată aiurea, cine știe pe unde, decât să dai 4 lei/ oră și să o ai pusă civilizat, la umbră, sub pază.

Mă bucură că în centru au îngrădit trotuarele cu bile metalice și garduri, ca să nu se mai poată parca aiurea peste tot, practic ocupând tot spațiul pietonilor, cum se întâmpla între Universitate și Unirii. Și așa să moară de foame și toți parcagii ăia cu lăzile.

În centru sunt 3 parcări mari. Una la Universitate în subteran, una la Intercontinental și una la Magazinul Unirea. Mai e și la Cocor parcare, mai e și aia de la Arhitectură. Loc ar fi suficient pentru toată lumea, dacă am mai veni și cu metroul în centru și dacă nu am avea pretenția ca pisi să coboare din mașină exact în fața terasei / cafenelei / barului.

4lei ora, nimic mai mult.

Poate n-ar strica să avem o taxă de acces în centru pentru mașini. Dar ceva de genul 100 de lei accesul, amendă de la 1000 de lei în sus pentru parcat aiurea, suspendat permisul, d-astea grave