Că am o relație specială cu teatrul din Brăila e știut de mult. Mare parte din copilărie mi-am petrecut-o pe acolo, am fost norocosul să-i văd cum debutează acolo pe Marius Manole sau Emilian Oprea și să văd piese senzaționale puse în scenă de Afrim.

Acum, noul primar al Brăilei, vrea să transforme teatrul în festival de saltimbanci și spune că actorii ar trebui să iasă și să performeze prin parcuri și piețe, cu mai puțin Shakespeare și mai multe piese ușoare, comerciale, cu care publicul să rezoneze mai ușor. Probabil Doru Octavian Dumitru nu are timp să vină la Brăila și edilul vrea să se repoziționeze rapid.

Eventual să poată publicul spectator să infulece 4 mici și două beri când se uită la teatru.

A zis bine Oprea, că abia așteaptă băieții în șlapi să le scuipe semințe în cap în timp ce ei sunt pe scenă.

E păcat, mai ales pentru teatrul din Brăila. Dar na, la fel ca și la București, și la Brăila primarul își reprezintă cu onor electoratul care l-a ales.

Aștept cu interes momentul în care primarul Brăilei va desființa biblioteca județeană și va face acolo sală de păcănele sau în casa lui Sebastian ceva discotecă de manele. Să fie poporul mulțumit.

Asta apropo de ce scriam săptămâna trecută despre dorința lui Vlad Alexandrescu să vadă un program electoral în care sunt incluși artiștii și cultura. Hehe