Deși ne place să credem că suntem o societate civilizată, curată, educată, rafinată, de fapt nu suntem deloc așa. Și vorbim pe cifre declarate, situația sunt sigur că este mult mai gravă în realitate și că foarte multe femei care sunt victime ale agresiunilor nu se duc din diverse motive să le și reclame.

Agresiunea împotriva femeilor este unul din lucrurile care mă dezgustă și mă revoltă cel mai tare, mi se pare că în momentul în care ai ridicat palma sau pumnul sau ai tras prima înjurătură gravă, zdravănă, cu patos, te-ai descalificat din calitatea de bărbat și ești un maimuțoi handicapat, care ține să-și arate mușchii pe femei, ca un fătălău.

Avem niște cifre, așa cum spuneam, care sigur nu sunt cele reale, sunt doar ale celor care au avut curaj să meargă și să ia atitudine.

  • În primele 9 luni ale acestui an, peste 6.000 de românce au obținut un ordin de protecție împotriva agresorilor, însă 30% dintre ele au fost încălcate și sunt încălcate în fiecare an.

Acum vine partea pe care o promovez de fapt. Melania Medeleanu a lansat o campanie care să vină în sprijinul femeilor care sunt victime ale violenței domestice. Cu ajutorul acestei campanii, 1.000 de femei, victime ale violenței domestice, vor avea acces la MINERVA, un dispozitiv mascat într-o bijuterie, care le va ajuta să apeleze rapid la 112, dacă agresorul încalcă ordinul de protecție.

Cei care doresc să se alăture campaniei, pot face o donație în valoare de 2 euro printr-un SMS cu textul SUS la numărul 8845 sau chiar își pot dona ziua de naștere  https://ziuata.galantom.ro/mystory/fundraising_pages/create?id_project=1049

Banii primiți în urma donațiilor vor fi investiți în dezvoltarea celor 1.000 de dispozitive.

Mai multe info despre cauză poți găsi aici.